Як шукати роботу за кордоном? Назад

Як шукати роботу за кордоном?

Більший заробіток — одна з головних причин трудової імміграції. Рівень оплати праці відрізняється в залежності від спеціалізації працівника.

В будь-якої роботи є свої плюси та мінуси, працевлаштування за кордоном не виключення. Влаштовуючись  на роботу в закордонного роботодавця, ви можете:

  • заробити гроші;

  • пожити в новій країні;

  • вивчити іноземну мову.

Що приваблює в роботі за кордоном?

Більший заробіток — одна з головних причин трудової імміграції. Рівень оплати праці відрізняється в залежності від спеціалізації працівника. Детально описувати зарплати ми не будемо, але розберемо на прикладі доглядальниці — однієї з найпопулярніших вакансій серед українців.

Як повідомляє Марина Кантемірова, спеціаліст з працевлаштування Pelekh Agency:
Вакансії по догляду за людьми похилого віку — середня оплата від 450 до 600 $ на тиждень.

Як шукати роботу за кордоном?

Якщо наважились знайти роботу за кордоном, дізнайтесь поради спеціалістів. Наш партнер Pelekh Agency відповів на популярні питання про роботу за кордоном.

Pelekh Agency — ліцензійна кадрова агенція з 16-річним досвідом. Особливість агенції в тому, що це сімейна справа. Історія створення почалась з від’їзду батька одного з співзасновників за кордон на роботу прорабом і в необхідності робітників на будівництво. З того часу більше 100 000 людей скористались послугами Pelekh Agency.

Детальніше про агенцію в відео:

З чого почати пошук роботи за кордоном?

В першу чергу, якщо людина зібралась їхати за кордон, вона має оформити закордонний паспорт (біометричний чи ні, немає значення). Якщо вже робите новий паспорт, то робіть з чіпом.

Далі потрібно визначитись з країною для виїзду, де є можливість працювати легально по робочій візі. Пам’ятайте, що безвізовий режим полегшив тільки туристичні поїздки, на виїзд з метою заробітку це ніяк не впливає.

Куди краще їхати на заробітки?

З країн Європи найлояльніша для виїзду — Польща. Вона комфортна в оформленні документів та рівні життя, харчування та проживання. Також популярні Чехія та Німеччина.

Шукати вакансію
Як скласти резюме?

Резюме складають відповідно до кваліфікації. В результаті його все одно буде обробляти спеціаліст, який працює напряму з роботодавцем. Спеціаліст знає, на чому потрібно акцентувати увагу.

Image title

Як отримати дозвіл на роботу за кордоном? Для яких професій потрібен дозвіл?

Дозвіл на роботу потрібен на кожну вакансію, без нього людина не виїде за кордон. Але зараз на ринку часто спекулюють на цьому та продають дозволи, які не мають ніякої юридичної сили. В цьому випадку або ставлять відмову, або анулюють візу, або ж депортують із забороною в’їзду в країни Європи.

Які професії користуються попитом?

Українці часто користуються попитом як спеціалісти (водії, зварювальники, покоївки, програмісти, кухарі, слюсарі, столяри, швеї, часто навіть без знання мови). Багато хто виїжджає на посаду різноробочих на виробництві чи на фермі.

Pelekh Agency на ринку вже 16 років, тому може робити індивідуальні запити як для клієнта, так і для роботодавця.

Є досвід у працевлаштуванні:

  • масажистів;

  • стоматологів;

  • фармацевтів;

  • косметологів;

  • IТ-спеціалістів.

За статистикою RIA.com найбільше телефонували з приводу роботи в Ізраїлі, Чехій та Німеччині.

Image title

Які існують небезпеки під час роботи за кордоном?

Найбільша небезпека — це неперевірена компанія та агенції-одноденки, які обіцяють «золоті гори» та «кидають» людей. Щоб уникнути таких ситуацій, варто уважно переглянути якість підготовлених документів та договір, в який мають бути внесені всі можливі ризики.

Pelekh Agency підготувала для вас інфографіку про безпечний пошук роботи:

Image title

Іноді людина їде в іншу країну взагалі без підтримки та залишається наодинці зі своїми проблемами. Головне — їхати до перевірених роботодавців, і якщо у вас все в порядку з документами, то ніяких проблем не виникне.

Висновки

Їхати чи ні — особиста справа кожного. Якщо ви цілеспрямовані та знаєте, що трудова імміграція може розкрити ваш потенціал, то варто ретельно підготуватись. Оцінюйте власні можливості, шукайте вакансії по роботі за кордоном та вирішуйте!
Шукати вакансію

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье